Tuesday, December 27, 2011

Ragam manusia

Haha ! okay,
First of all ! selamat sejahtera ke atas kamu semua. (hashuuum ! haiissshh)
haha ! 

HAHA ! 
Sudah 7 hari aku kerja kat koperasi sekolah aku tuh !
haaiihh ! (hashhuuuumm ! jangkit rahmah larr nie !)
first day da semangat gile dah, dtg bukan maen awal lagy, orang mula pukul 8, aku 6.45 sudaa menjejak kaki kat sekolah ! haha ! :D
then, hari lepas tuh, cikgu suroh aku pulok yg pegang kunci, haha ! 

the next day and seterusnya, aku dtgawal pukul 6.45 dan tidur kat tmpt kemas buku tuh ! huahua ! best jugak tidur pagi-2 kat situh ! huahua ! :D
huh.. okay, first 5 day kerja just susun buku dan ianya kerja yang bukan agak membosankan, tetapi, teramat membosankan ! (haaaaass . .  haa tak jadi. Huh)
haaa cantekkk ! huahua ! 

hari makan nasi, cikgu bagi,
aku pon menghentam saja larh, benda cikgu kasi free sudaa..
haha ! :D
okay, act, aku tolong-2 bebudak nie, aku tak pasti yg aku dapat gaji kea tak, haiihh... (ergghh hidung !)
tapi law ta dapat pon, tape larh. pahala masuk jugak ! yang penting ikhlas kan ?
ahaha ~
seronok kerja ! 
itu larh yang aku na cakap ! lagi-2 kerja nan kengkawan.
haha ! sepanjang bekerja tuh, tak habes nak ketawa,
ada jea yang nak digelakkan ! haha !
agak-2 lapar, amek bieskoot kat koperasi, then telan ramai-2 !
hekhek. suka-2 jea amek !
soleh kata cikgu tak kesah, so kitorang (aku, pami, dhirar)
amek larh ! hikhik !

then semalam, dah mula sesi jualan buku,
haha ! :D
okay, aku kena jagi casher !
hameekk kaw ! huh.. maen dgn duit !
ahaha ~
ada larh sorang pakcik botak yang nak gelap-2 gituh an, 
datang bajet hot-2 jea, huh..
damn ! benci kot pakcik tuh, then dia datang meja aku,
suroh aku handle dia ! haiishh ! apa bala larh aku pulok nak kena handle dy,
haiihh.. then sebelum nih, dia da mara-2 kawan aku kat sebelah,
nasib baik aku dapat handle dia baekk punya ! 
haha.. aku tak kena marah ! yeah !

then ade jugak yang, alahaii,,
makcik nie an, erm, alaaa ~ lemah lembutnya,
cakap macam berbisik, acane larh aku nak paham,
haih...

aku pon sama jugak. buad salah, haiiih ! (hashhuuuuuum ! *lap hingus*)
ada masa tuh, aku dah kira-2 then boleh pulak acik nie tetiba nak tukar saiz baju koko, huh, aku pon tak tulis balek, haihh, aku lupa, then aku ngentam jea larh. haha ! naseb pakcik tuh tak teliti sgt ~
haha ! :D

but, melayan orang, tak de larh terok mana,
kena sentiasa sabar dengan kerenah some manusia yang kadang menggelikan dan menyakitkan hati ! haha ! :D


okay.
that's all ! 

# bile orang cakap congrats kat kite, ape nak jawab ? still blur-2 lagy !
huahua !


Friday, December 23, 2011

I think it is only a mirage

Nombor tak tahu bape,
Jalan pon tak tahu hape,
Taman entah di mana,
Negeri entah di mana,

22 Disember 2011.

      Kehadapan dan tidak kebelakang, encek blog yg tersayag dan tidak lupa kepada rakan-2 blogger sekalian... Apa kabar saudari dan saudara ketika membaca entry ini ? Sudah tentu dalam keadaan happy go lucky bukan ?
Saya pasti saudara dan saudari sedang menerima hakikat keputusan PMR anda yang baru sahaja beberapa jam yang lalu keluar bukan ? Saya juga begitu..

     Saya sangka selama ini KEPUTUSAN 9A PMR hanyalah fatamorgana sahaja, umpama mimpi dalam mimpi. Tetapi pada hari ini, telah terbukti itu semua bukanlah ilusi semata-mata.. Sekarang baru saya sedar yang 9A PMR itu sememangnya wujud dalam kamus kehidupan manusia.

     Ambisi yang saya anggap hanyalah sesuatu fatamorgana selama ini, yang saya cuba capai dan harapkan akhirnya menjadi kenyataan. Saya teramat gembira dan sukacita kerana memperolehinya. Terima kasih Tuhanku ya Allah ! 

     Usaha dan penat lelah saya selama ini memang membuahkan hasil yang baik. Tidak sia-2 wang yang dikeluarkan oleh ibu dan bapa saya untuk menyekolahkan saya.. ( haha ! menyekolah ) terimakasih ibubapa saya kerana menghantar saya ke sekolah ! Bersyukur ada ibu bapa seperti anda..

     Sekarang terima kasih sebesar-besarnya kepada guru-2 yang tidak penat atau jemu mengajar saya walaupun saya ini hanyalah anak murid yang selalu membuat bising, dan mengundang kemarahan guru kerana acap kali tidak menyiapkan tugasan yang diberi. Terima kasih cikgu kerana mendidik saya !

     Akhir sekali, teman yang sentiasa di sisi di kala senang susah, gembira dan tangisan, dan ketika dimarahi dan memarahi... ( macam tak kena jea ). Tanpa anda wahai saudara dan saudari yang sentiasa mengangkat semangat untuk belajar, yang mengajar saya, yang mendidik saya, dan sering memarahi saya atas ketelanjuran lidah yang terkadang amat menyakitkan hati, saya tidak akan dapat apa yang saya peroleh sekarang. Terima kasih, dan saya teramat menyayangi anda semua..

    Kepada makcik tuh ! yea awak ! terima kasih sangat yea ! Sekarang kita sama-2 berjaya, tanpa awak, mungkin saya tak dapat apa yang saya dapat sekarang nie ! Nak pegi asrama kan ? Silakan. Saya akan merindukan awak nanti. ;)

     Sudah tiba masanya kini untuk saya menamatkan penceritaan yang amat membosankan ini. Terima kasih kerana sudi membaca hingga ke akhir entry saya ini. Saya amat menghargainya. Sekian. 

Yang benar,



Sunday, December 18, 2011

aDUhaaii Saleehaa ~

Pertama daripada semua...
I mean,, First of all...
saya nak ucapkan terima kasih kerana menyebok bukak blog saya,,,
terima kasih... ( sambil tunduk )

okay aduhai saleha...
apa yg cuba saya maksudkan disini bukanlah,
lagu atau penolong kanan sekolah SMKPG 1 yang memarahi saya dan rakan-2 kerana tidak mengelap tingkap kelas,
atau apa-2 sahaja yang berkaitan dengannya..
# sebenarnya nak blog aku hot pasal kawan aku kata law na blog jadi hot,, kena letak tajuk yg lebih kurang acani.. hoho

maafkan saya kerana letak tajuk yang tiada kena-mengena dengan entry saya ini.. sekali lagi, maaf . ( tunduk )

nyeh-nyeh...
haha...
okay-2.. apa yg saya cuba nak cerita disini ialah,,
mengapa masa terlampau pantas,,
yea, itulah persoalannya,, ada jawapan,,,
jika ada sila komen di bawah,, 
# segala komen anda,, membuatkan saya lebih smgt utk menulis entry blog lagi, 

ahah...
aduhaaiaiaiaia ! <--- bergaya betul mengeluh, aku pon ta reti sebot...
cuti sekolah tinggal 2 minggu jea lagi,,
dah aku rase, hadeh ~
huh.. ape tuh ? happy + sedeh
haha..

damn ! cuti nak habes ~
ta puas lagi aku nak bangun lambat pagi-2..

yeay ! 
cuti nak habes !
tade larh boring sangat acani...

huh... 
ape kaw merepek afie, sudah larh, orang tak suka kaw merapu acani ~
sudaa...
apa yg sy cuba sampaikan disini :
~ cuti dah nak habis ~

okay,, seterusnya..
Result PMR hanya tinggal 4 hari lagi,
dan saya ingin menegaskan disini,
apa sahaja keputusan yang akan kita dapat nanti,
kita mesti terima dengan reda..
itu yang penting,,,

jika kita mendapat keputusan yang diharapkan,, jangan lupa, berterima kasih kepada Tuhan, Guru anda dan ibu bapa anda...
^_~

tetapi kita mendapat keputusan yang tidak kita harapkan,
kita haruslah menerimanya dengan hati terbuka kerana Allah mungkin ada perancangan yang lebih baik kepada kita... 
^_^v

haha..
jadi itu sahaja untuk hari ini.
sekian . 

Monday, December 12, 2011

Mampos kaw,, haaa, padan muka kaw !

Hoho !
yooo ! asemekom ! huh.. assalamualaikum larh !
haha.. baru cantikk ~
haha !

damn, apesal aku nie malas sangat ?
nak bangun pagi malas, nak tido malas, nak makan malas,
nak jalan malas, nak main malas, nak taip mals,
nak buat entry baru lagy malas,, 
tetapi malangnya hari nie aku ada idea nak tulis apa,,
so tamalas !
hoho ! :D

amekaw !
result is around the square ! ( falehotakkaw ! )
I mean is around the corner !
hoho..

aku rasa risau laweyh !
wohoooo ! hamek kaw !
padan muka kaw ! haa.. kaw dapat larh apa yg kaw da buat !
haha !
kecuakkan terserlah dihari-hari aku....
huh...

PMR !
aku ingat aku da lupa kaw,, rupanya kaw tetap diingatan,
damn ! 
Lolololo ~

tinggal lagy 1 . . 2 . . 3 . . 4 . .
haa.. aduhai,,, tinggal shepuloh hari jea lagy !
hoho... kejap jea tuh,, da talame dah,,
seminggu sekarang da macam 2 jam jea !
damn ! gile cepat !
huh....

aku online EFBI ( FB )
jadi stalker orang, bukak wall orang,
romen . . opppss !
I mean komen sini, komen sane...
da shepuloh hari !
hohoho !

kojap jo,, tak lamo dah jang ~
ekou acano ? dah ready nak amek keputusan ?
hikhik.. ^_^

ahah ! wawaleweyh ~
huh... 2011 da habes ! hore hore !
aku da nak onam bolas tahun.. hore hore !
tahun depan Form 4.. hore hore !

haha ! hore hore !

Sunday, November 27, 2011

dAsaR GiLa !

Huh..
Assalamualaikum dan Selamat sejahtera diucapkan kpd . . .
aku start aku punye ucapan time kat batu kikir !
ade something wrong kan ?
aku tertinggal "terima kasih kepada pengerusi majlis"
huh... menggelepor kot aku kat depan time tuh,,
sampai bende nie pon lupa na cakap !
*maklumlah 1st time berucap, pastu kat tempat orang pulak tuh !

HAHAHAHA ~
*cam tamemasal jea...

erk..
terus kepada t*t*k !
huh.. I mean titik...
haha ! 
Tadi ade kawan aku, afifi,
mak dia datang amek dia kat rumah aku pasal dia tido rumah aku,,
huh.. then mak dia hulur la duit bagi at aku n adek aku,,
so aku bagi larh bahagian adek kat mak aku depan mamat sorang nie,,
tetibe, mamat gonjol nie perhati jea aku nan mak aku,,
aku ingat dia cuma nak lalu depan rumah aku jea !
huh..
okey, dia pandang jea.. tapela kan ...

pastu tetiba dia berdiri bawah pokok mangga,
berdiri macam kat kapal titanic jea 
sambil tengok matahari terbenam masa tuh 
dgn baju koyak-2 dia...

then, da maghrib an ?
aku masuk larh rumah sambil tengok si mamat gile tuh tgh 
paan ( melayan perasaan ) tengok matahari tebenam..
then, mak aku suroh aku basuh pinggan,,
fine aku buat...

but the problem now,
paip kat singki ta boleh bukak,
mungkin ada probleh kat paip agihan yang terletak kat luar..
so,
aku tanpa ragu-2 keluar larh rumah nak check apa yg jadi,
air kat luar terbukak kea ape an ?

something yg buat aku seriau rase bila tengok . . .

MAMAT GILE TADI TENGAH PAKAI SEPENDER *SELUAR DALAM
PASAL DIA MANDI BOGEL KAT DEPAN RUMAH AKU ! BODOOOOHHHH ! 

PERGGHH !
then dengan muka tak bersalah yang tengah dok berlindung belakang 
pasu bunga mak aku cakap . . 
" mandi bang ! "

ggrrrrr...
sah dia nie gile !
huh.. mengganggu ketenteraman betol !
macam nak bagi penapak free sejibik jea kat dia tadi *erk
*sebijik !

huh..
okey,, so, lepas nie, law nampak orang yang menceurigakan
yg  menampakkan dirinya seperti orang kurang 
siuman, halau dia awal-2 sebelum dia mandi bogel depan rumah korang !
haha ! :D

cukup larh nie, 
banyak sgt dah ~
*nie cerite betol, sumpah tak tipu !

nak sampahkan ?
silakan ~
haha ! :D

tata ! :D

Friday, November 25, 2011

riNDu giLe nAk mAmpOs la !

Haha !
awesome !
november dah nak abes,
Tahun Islam yg ke 1432 pon da nak menutup tirainye !
oyeeaaahhh !
and tahun nie pon tinggal sebulan jea lagy !
huh...
YKW ?
ape tuh YKW ?
you know what ? ( bajet hot konon tulis shortform ( tade kena mengena dengan yang hidup atau yang mati) )
ahah !
aku rase macam sekejap jea larh ~
aku rase macam baru jea masok Form 3, pastu tetibe jea da habis,,
baru jea rasa dok kat kelas villa *yekea kelas villa
baru jea musim sejuk habis, tetibe dia sampai balek ! *erk
( macam dok kat negara omputih jea )
giler r ! kejap gile weyh ! 

haha !
then, da nak masok Form 4, bunyi macam da besar jea !
ahah !

Kawan-kawan, sahabat-sahabat, teman-teman, rakan-rakan 3 KAA 1....
aku,, aku,, aku,,
aku rindu sangat time kita belajar dekat kelas sama-2,
aku rindu kita gelak time cikgu mengajar sama-2,
aku rindu kita main enjet-2 semut sama-2, *aku main kea ?
aku rindu kita study sama-2,
aku rindu kita melawak sama-2,
aku rindu kita bincang sama-2,
aku rindu kita berborak sama-2,
aku rindu kita lap tingkap sebab cikgu saleha marah sama-2,
aku rindu kita sapu sampah sama-2,
aku rindu kita letak buku sekap locker belakang kelas bila cikgu dah keluar sama-2,

semua kita buat sama-2 . . 
tapi kan, lepas nie kita mungkin da tak sama-2 macam dulu,
aku rindu korang gelak bila aku melawak kat dalam kelas,
aku rindu korang tanya aku pasal soalan metamatik kat dalam kelas,,

korang tawu ?
hari last sekolah, aku datang pukul 6 semata-mata 
nak dudok dalam kelas sorang-2,
 termenung, ingat segala nostalgia kita kat situ,
setiap tempat duduk aku tengok, aku amati, 
ingat sape yg dudok kat situ, ape yg aku penah buat kat orang yg dudok kat situ...
sebab aku tawu, aku takkan dapat lagy kawan macam korang lagy,
rasa sayu hati aku masa tuh..
haha ! air mata dah nak keluar masa tuh, aku tahankan jea..

tapi, lepas nie,
maybe, kita dah tak boleh sama-2 lagy..
masing-2 akan bawak haluan sendiri nanti,
thanks semua sebab dah mengisi ruang memori aku !
korang, nanti kita berpisah, and kita da tak jumpa,
jangan sesekali lupa aku taw ! 
HAHA ! :D

Mirza, 
Pami, Hadie,
Soleh, Hasif,
Zarrul, Dhirar, 
Justin, Hafiz,
Afifi...
Ayien, Eyza,
Lily, Hazirah,
Amyra, Rahmah,
Huda, Sofia,
Ernie, Yanie,
Yan, Nawwarah,
Nani, Fiza...

aku..
aku sayang gile kat korang larh !
haha ! 



Huh.. macam nak nanges dah nie !
haha ! :D

okey larh, cukop nie,,
nak pegy nangis !
haha !
*poyokan ?

Mood : : Rindu gile !

aDe kE pAtUt ?

Huh !
Assalamualaikum ! 


kaw nampak kan orang kat atas tuh ?
hensem kea ?
huh...
ade ke patut dyorang cakap aku macam dia nie !
huh..
pastu bagi nama 
BONAFIE
haaa...
cantekkk !

huh... 
bagi larh aku same macam orang-2 terkenal
macam fizo omar kea,
okey jugak !
nie bonai rambut bonzai pulak dia samakan aku ?
huh...

tape larhh...
bonai pon bonai larh !
kaw tunggu ! nnty bila aku da main untuk team Malaysia,
baru korang nak puja aku,, kaw tunggu !
*berangan 

haha ! :D

cukup larh !
haha,,, membebel banyak-2, disampahkan jua... *erk
hikhik ! ;D

tata !






Wednesday, November 23, 2011

iNiLaH yAnG diNamAkaN rEzEki !

HAHA !
update lagy ! oyyeeaahhh !
walaupun aku sedar ta ramai pon yg na bace,,
tapi tape larh,, ini blog saya, suka hati saya larh kan ? >,<

*happy nie !
hikhik ! <---- ketawa gedik !
heee ~
assalamualaikum !
hehe...
tak sangka sedap pulak aku masak harinih !
haha ! :D
*masak ayam masak merah jea pon
hihihi !
entah penyakit ape tah teibe nak belajar masak pulak 
harinih !
ahaha ~
then buat jadi pulak tuh,, aku yg dok dapur hari nie,,
aku masak nasi, lauk semua aku yg siapkan !
ahah ! 
tadi time masak sayur goreng, 
tumis belom garing lagi da bubuh air daa !
*apetakbetolbudaknie
mak aku nampak, buat tatawu jea !
haha !
naseb baek sedap !
hehe ~

erm, tadi,
tetibe jea mak aku hulur RM 20,
aku ingat dia suroh pegy kedai,
pastu, dy kate
'nie duit belanje, kesian tade duit'
haha ! 
terima kasih umi !
ahaha ~
da lame ta pegang duet !
hikhik..
Nie lah kot yg dinamakan rezeki..
kuncinye,, kena sabar ~
haha ! :D

cukop larh . . 
tata ! 

Tuesday, November 22, 2011

kEnapA niE ?

Huh...
nape niey ?
ta sedap hati ~
macam ade yg tak kena lerr . . .

Tadi time bangun tidur, 
jatuh katil...
Time men bola,
asyik jatuh jea...
Time naik tangga rumah,
jatuh lagy !

oyeeeaahh !

hari jatuh sedunia ke hari nie ?

huh..
tetibe rasa tak sedap hati,
macam ada yang tak kena !
pppuuuuiiihh ! 



Kenapa nie ? tolong !


Bola Sepak Menyatupadukan Negara

HAHA !
Sekalung tahniah, sekalung ? ta cukop, 2, tacukup,
haaa...
Berkalung-kalung tahniah buat pasukan negara MALAYSIA !
haha ! :D

oyeeaahhhh !
yaaaahhhoooo !
wooohhoooo !
awwwwww !
yyyiieeehhhhaaa !

haha !
korang memang terbaekkk !

Erm... berbalik tajuk diatas,,
perasan tak bila ade match bola sepak team Malaysia,
semua kaum ta kira Melayu, cina, india, iban, kadazan,
haa.. sng cite semua larh !
ahah.. ta kesah larh orang PAS ke, BN ke, DAP ke
diorang tengok bola same-2 kan ?
tak kesah sape dok sebela,, yg penting dapat tengok bola..
haha..

patutnya semangat nie perlu diteruskan walaupun bukan
melalui bola sepak !
yihhhhaaa !
tadi tengok bola kat skrin besar wooo
1 lorong join,,
haha ! time gol tadi..
huh.. menjerit macam nak gile !
HAHA ! :D
semangat aku tengok !
and aku berbangga jadi rakyat MALAYSIA 
bila tengok team bola negara menang !
haha !

okey !
cukop larh nie,,
*aku tawu, tade sape pon na bace,,
Hee ~

Nie ade Pic team yg menang tadi,,
haha !

Mood : : Happy gile !  

korang memang terbaek !



Sunday, November 20, 2011

kEliRu

Ape-2 hal,, assalamualaikum !
ahaha ~
erm,, okey fine, seperti yg tercatat kat atas tuh,,
nampak kan ?
actually, aku memang keliru ~

huh..
ape yg buat aku keliru ?
masalah penentu masa depan aku weyhh...
okey aku cerita, baca dan hayati yea,, -_-

erm,, ceritanya macam nie,,
aku minat giler jadi akauntan, juruaudit, yg melibatkan diri dengan kewangan,,
memang aku minat,,
minat gile nak MAMPOS ! 
huh.. cuma Tuhan jea tahu betapa aku minat dengan 
bende nie..

erm,, masalahnya sekarang,,
tahun depan, aku FORM 4 !
so, ade aliran science, account, n science agama ( KAA ), 
aliran-aliran nie akan menentukan masa depan aku...,,


okey 1st,, masalahnye,, tahun depan memang ade KAA at 
SMKPG, aku stay situ, tanak pindah...

cikgu, parents and sedare-2 aku semua suroh aku amek KAA, aku tanak,,
aku jawab, "tengok larh acane nanti"
huh...

 aku sebenarnya berat na amek KAA tahun depan taw,
pasal ade BAHASA ARAB TINGGI ! hamek kaw !
bahasa arab yg senang tuh pon aku ta penah na dapat A..
huh.. then, ade 11 mata pelajaran dalam aliran tuh,,
aku takut, aku ta boleh na bawak laa....

Next,, aku minat gile PA ( pengurusan perakaunan )
aku na amek,, na amek, na amek !
tak kira ! nak amek jugak ! haha ! :D
betape obsesnye aku dengan bende nie,,
aku minat sejak aku sekolah rendah lagy....
masalhnye dalam KAA tade matapelajaran nieyh...
erm,, maybe, law aku masuk kelas akaun, aku da ta same kelas nan kawan-2 baik aku,, 

then, law aku masuk KAA n aku ta boleh bawak acane ?
masa depan aku hancusss !
aku nak kejar cita-cita aku laweyh ~
huh...

grrrrrrr..........
Maaakkk !
Tolong, tolong ! :'(



Mood : : Keliru

Saturday, November 19, 2011

PiCNic !

HAHA !
assalamualaikum ! 
err,,,
best betol pegy pinic arinih !
ramai yg ikot,,
yeay !
byk betol makanan dyowg bawak,, 
sampai ta habes !
kan ?
hebat kan ?
ahaha ! :D
*sebenarnye sedang memerli, oyeaah ! 

haha !
ta kesah la ~
sekurang-kurangnya dapat la jugak keluarkan peluh tadi
pegy men bola n joging at bt. layang-2...
thanks kawan-2 yang ikot tadi,,
hadie, soleh, qam, khalil, hasif, pami, boan, opie,
thanks okey !
jasa anda menghilangkan kebosanan di dalam diri sy ini 
mmg amat dihargai kawan ~

ahah ! :D
kitorg tadi pi joging, makan-2, men bola !
ahah ! aku bawak lappy aku nie pegy picnic,
then bateri habes !
canteekkkk ~
haha ! ^_^

then, smpai pb, dok at kebayan, cucuk plag,
then bukak laptop aku nieyh !
haha ! :D
beli air secawan,, dok kat situ berejam !
haha ! terok kan ?

erm,,,
okey larh,, that's all 4 today ~
tata

*sorry tade pic, tabawa camera tadi ~

*marah ta semestinya kena tunjuk kan ? simpan jea la ~

Friday, November 18, 2011

Penoh sawang la weyh ~

Haha !
lame betol tak menulis !
huh...
rindu larh kaw bloggy ~
haha ! 
muaahh muaaahh muaaahhh !
*sambil mengelap balik air liur di skrin lappy !

erm...
sawang penoh blog aku nie,, naseb baik da kemas-2..
haha ! 
tgk background aduyai  ~
ta boleh bla btol !
haha !
macam mintak penapak kan ?
ahah !
bunge ros !
aku amek bunga ros sbg background sbb bapak aku nama ROSman !
haha ! canteekkk ~
ehehe ~
rase cam na aktif balik menulis disebabkan 
merana kebosanan sudaa....
HAHA ! :D
okey larh,
that's all for now !
Tata ! :D

Monday, October 24, 2011

First Entry After PMR

Haha...
Assalamualaikum !
PMR hanya tinggal sejarah,,
bukan hanya tinggal mata pelajaran  sejarah sahaja,
tapi,, PMR menjadi 1 sejarah kerana :
1. penting dan bermakna,
2. tepat dan benar,
3. ada sebab dan akibat !

waaahhh ! boleh ingat lagi !
erm...
haha...
Kehidupan selepas PMR, 
macam da tak tentu arah...
terlalu banyak masa yg tak digunakan dgn sebaiknya ~
macam dah tade tujuan hidup...
tapi, dapat melegakan ~
setelah penat lelah selama 3 tahun belajar,
akhirnya, Tamat sudah segalanya...
Minggu pasca PMR, memang seronok !
main jea kerjanya ~
ahaha~
Isnin, futsal, kompang, ( Hari paling best dalam minggu nie ! )
Selasa, kompang, jumpe orang poland, oman, jepun !
Rabu, kompang lagik !
Khamis, sambung main futsal ( dapat No 3 ! yeah ! )
Jumaat, main bola, latihan teater ! ( something hilang dr hidup aku pd hari nie )
Sabtu, majlis graduasi, makan ! hehe ( Sad day ! )
Ahad, Tolong parents ! ( very very sad day ! )

Haha...

Kadang-kadang orang boleh tahu kita sedih atau tidak apabila melihat 
senyuman kita ~

I think thats all !

*i hope something bad not happen today !

Saturday, September 24, 2011

Final 10 days !!!

Huh...
okey !!
cepat buat entry !! 
cepat !!!
ahaha....

10 days to go to MY LOVELY PMR . .
I'm waiting you for 2 years 9 months and 24 days !!!
 haha...

Perkara yg perlu dilakukan :

1. puasa dari isnin smpai khamis (okey)
2. Banyakkan solat hajat (okey)
3. kurangkan tidur !!! (boleh ke ?)
4. banyakkan latihan (boleh lah)
5. kurangkan stress (sedang mencuba)
6. banyakkan doa (insya-allah)
7. banyakkan makan kismis (kalau boleh segengam sehari) 
8. kurangkan mengonline pesbuk !! (dalam proses)
9. jangan main game !!! (i'm trying)
10. usaha jangan putus !! (all right !!!)

ahaha...
cukop sepuloh...
okey PMR i'm in seventh heaven to meet u !!!
this life is just like a bull and cock story means an unbelievable story...
huh... menghafal idioms.. ahaha...

okey2... got to go !!!
tata !!!
EVERY CLOUD HAS A SILVER LINING
means be optimistic, even difficult times will leasd to better days...

*hari2 saya mimpi awak !! huh 

Sunday, September 18, 2011

Malam, masa berangan !!!

Bulan sudikah kau menemaniku sehingga sang mentari terbit nanti...,,
haha...

dah pukul 12.36,,, mata ckp dia tanak tido pasal 
mata tak leh nak tutop....
hati kata jom tido...,,
mata kata taknak !!
jadi hati sekarang tengah tido but mata still terbuka....

haha...

10 PERKARA YG AKAN AKU BUAT LEPAS PMR HABIS NANTI !

 1. Sambungkan tali yg terputus
2.  men bola dengan kasut CTR 360 baru aku 
 

3.  Menjerit sekuat hati  !!!
4. terjun dari tingkat empat bangunan baru smkpg...
5. bagi buku2 rujukan kat jiran.. ( semua ! )
6. gi sekolah enjoy nan kengkawan !!
7. hari2 main x box at cc pb....
8. sambung beraya rumah kawan 3 KAA 1 walaupun mase tuh raye dah abes !! ( SEMUA PELUSUK PASIR GUDANG )
9. Menikmati hidup tanpa tekanan PMR
10. delete segala data tentang pmr 

hoho !! yeah !!
CEPAT PMR...,, aku da tak sanggup dah...,,
jeles tengok bebudak UPSR da abes perikse !!!
huh... 
cepat !!!

PMR : : 129600 saat = 21600 minit = 360 jam = 15 hari = 2 minggu 1 hari
huh !! da dekat !!!

Mood : : Ta sabar !!